EtusivuAsukkaan sivutAsumisopasVuokrasopimuksen irtisanominen

Vuokrasopimuksen irtisanominen

Vuokralaisen on tehtävä irtisanoutuminen sähköisellä irtisanoutumislomakkeella. Yhteisellä vuokrasopimuksella asuvat pariskunnat (tai kaverukset) täyttävät irtisanomisilmoitukseen myös puolison tiedot. Ilman puolison tietoja irtisanomisilmoitus ei ole voimassa eli tarkoittaa, että molempien osapuolien on irtisanottava yhteinen sopimus. Yhteisellä sopimuksella asuneet saavat kumpikin oman vahvistuksen sähköpostiin. Irtisanoutumisen tulee aina olla toimitettuna DASille asiakaspalveluun viimeistään kuukauden viimeisenä päivänä, huolimatta siitä millä tavoin irtisanomisilmoituksen toimittaa.

Toistaiseksi voimassa olevassa vuokrasopimuksessa on vuokralaisen irtisanomisaika yksi kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu. Määräaikainen vuokrasopimus päättyy pääsääntöisesti siihen merkityn sopimuskauden umpeuduttua ilman erillistä irtisanomista.

Vuokranantajan irtisanomisaika on kolme kuukautta alle vuoden kestäneissä vuokrasuhteissa ja kuusi kuukautta yli vuoden kestäneissä vuokrasuhteissa.

Kirjallisen irtisanoutumisen voi lähettää tai toimittaa DASin asiakaspalveluun (DAS Aspa). DASaspan ollessa suljettuna voi irtisanoutumisen pudottaa säätiön ulko-oven vieressä olevaan postilaatikkoon. Muista, että postileima ei riitä, vaan irtisanomisilmoituksen, myös sähköisen, on oltava DASilla viimeisenä irtisanoutumispäivänä. DAS Aspa tarjoaa vapautuvaa irtisanomaasi asuntoa välittömästi uudelle asunnonhakijalle. Useat hakijat haluavat nähdä asunnon ennen vuokrasopimuksen tekoa. DAS toivoo, että annat suostumuksesi irtisanoutumisen yhteydessä yhteystietojesi luovutukselle asuntoon tutustumiselle.

 

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK