Välivuokraus

Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta 18 § sääntelee vuokralaisen oikeutta luovuttaa vuokraoikeutensa väliaikaisesti toiselle. Lain mukaan vuokralainen saa luovuttaa enintään kahdeksi vuodeksi koko asuinhuoneiston toisen käytettäväksi, jos vuokralainen työnsä, opintojensa, sairauden tai muun sellaisen syyn takia oleskelee toisella paikkakunnalla eikä vuokranantajalla ole perusteltua syytä vastustaa luovutusta.

DAS edellyttää, että asunto luovutetaan vain pääsääntöisesti opiskelevan opiskelijan hallintaan. Vuokralaisen on viimeistään kuukautta ennen huoneiston käytön väliaikaista luovutusta kirjallisesti ilmoitettava asiasta vuokranantajalle sähköisellä lomakkeella, jonka löydät täältä.

DAS hyväksyy väliaikaisen luovutuksen vain, mikäli DASin vuokralainen osoittaa pakollisen poissaolon toisella paikkakunnalla, vuokraa asunnon opiskelijalle ja vain siksi ajaksi kuin pakollinen poissaolo kestää.

Muista, että päävuokralaisena vastaat edelleen vuokrasopimuksen mukaan vuokralaiselle kuuluvista velvollisuuksista (vuokranmaksu) sekä vahingosta, jonka huoneiston kokonaan tai osittain käytettäväkseen saanut on velvollinen korvaamaan vuokranantajalle.

Välivuokraus / kesäasukas

DAS myöntää välivuokrausluvan kesäasukkaallekin. 1.5.-31.8. välisenä aikana väliaikaisen asukkaan ei tarvitse olla opiskelija. 

Toimi seuraavasti:

1. Laadi (kesä)-asukkaan kanssa aina kirjallinen, määräaikainen vuokrasopimus.
2. Sovi vuokranmaksupäiväksi esimerkiksi kuukauden 2. päivä.
3. Peri vakuusmaksu ennen avainten luovutusta.
4. Anna asuntosi avaimet vain henkilökohtaisesti tulevalle kesäasukkaalle.     Älä käytä välikäsiä.
5. Muista myös sopia avaimen palautusjärjestelyistä.
6. Ilmoita DASaspaan ainakin kesäasukkaan nimi, henkilötunnus, puhelinnumero ja vuokrasuhteen kesto.

Muista, että:

  • Päävuokralaisena olet vastuussa asunnon kunnosta ja vuokranmaksusta.
  • Poikasoluihin ei pidä ottaa tyttöjä eikä päinvastoin. Yksiötä tai yhtä soluhuonetta ei vuokrata useammalle kuin yhdelle henkilölle.
  • Kannattaa myös pistäytyä kerran kesässä Rovaniemellä kurkistamassa, miten kesäasukas elelee tai sitten valtuutat jonkun tuttavasi tekemään sen puolestasi.
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK