Alivuokraus

Lain asuinhuoneiston vuokrauksesta 11. luku sääntelee vuokralaisen oikeutta alivuokrata asunto toiselle henkilölle.

Alivuokrauksessa luovutat osan asunnosta toisen henkilön käyttöön. Vuokralainen voi luovuttaa alivuokrauksena  enintään puolet huoneistosta toisen käytettäväksi asumiseen. Enintään puolella huoneistosta tarkoitetaan laissa enintään puolta huoneiston huoneista.  Toisin sanoen: soluhuonetta tai yksiötä ei voi alivuokrata. (Ks. välivuokraus)

Alivuokralainen ei ole vuokrasuhteessa DASiin vaan sinuun. Sinä vastaat edelleen koko asunnosta, sen kunnosta ja vuokranmaksusta DASille. Siksi sinun kannattaa kiinnittää huomiota siihen, millaisen alivuokrasopimuksen teet.

Alivuokrauksen toteuttamiseksi tee näin:

1. Etsi itsellesi sopiva alivuokralainen. DAS ei valitettavasti voi auttaa alivuokralaisen etsimisessä. (Alivuokralaisen ei ole pakko olla opiskelija. Riittää, että asunnon päävuokralainen opiskelee Rovaniemellä.)

2. Laadi alivuokralaisen kanssa vuokrasopimus. Löydät esimerkkipohjan alivuokrasopimukselle "Asiointi" -välilehdeltä.

3. Kun olette sopineet alivuokralaisen kanssa käytännön asioista, ilmoita välivuokrauksesta DASille "Asiointi" -osion "Alivuokraus ja välivuokraus" -lomakkeen avulla.

4. Kun DAS lähettää sinulle vahvistusviestin sähköpostitse, alivuokralaisesi voi rekisteröityä asukassivujen käyttäjäksi ja käyttää palveluitamme normaalisti.

 

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK