Hakuinfo

Voit hakea asuntoa DASilta jos opiskelet Rovaniemellä, jossain peruskoulun jälkeisessä oppilaitoksessa

esim.

 • yliopistossa
 • ammattikorkeakoulussa
 • ammatillisessa oppilaitoksessa
 • lukiossa

  Lisäksi DASilta voivat hakea asuntoa myös kansainväliset tutkinto-opiskelijat sekä vaihto-opiskelijat ja työharjoittelijat tai oppisopimusopiskelijat.

  Noudatamme ARAn asukasvalinnan ohjeita: http://www.ara.fi/asukasvalinta.

  Vuokrasopimukset tehdään DASilla toistaiseksi voimassa oleviksi. Työharjoittelijoilla ja vaihto-opiskelijoilla sopimukset ovat määräaikaisia.

  DASilla on jatkuva hakuaika. Asuntoja vapautuu joka kuukausi ja niitä tarjotaan eteenpäin koko ajan.

  Hakemus on voimassa 90 päivää. Voit uusia hakemuksen kotisivuillamme tai muuttaa sitä milloin tahansa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Järjestelmämme lähettää automaattisesti sinulle viestin, kun hakemuksesi on vanhentumassa ja vastaamalla viestiin hakusi pysyy edelleen voimassa.

  Kaikilta hakijoilta tarkastetaan luottotiedot. Luottotietomerkintä ei automaattisesti hylkää hakemustasi, vaan tällaisessa tilanteessa hakemuksia tarkastellaan aina tapauskohtaisesti.

  Asunnot tarjotaan hakujärjestyksessä, myös elo-syyskuussa uusille opiskelijoille.

  Elo- ja syyskuussa vapautuviin asuntoihin ovat etusijalla uudet, ensimmäistä vuottaan Rovaniemellä aloittavat opiskelijat sekä ns. kellujat. Jos olet aloittanut opinnot jo aikaisemmin ja haluat kodin syksyksi, ota asunto vastaan 1.7. tai jää odottamaan mahdollisesti 1.10. vapautuvia asuntoja.

  Keväisin ja alkukesästä asuntoja vapautuu paljon, joten tarjolla on hakijalle eniten valinnanvaraa, silloin myös asunnonvaihtoon DASin sisällä on hyvä mahdollisuus; kevät onkin paras aika hakea kaverin kanssa yhteistä kimppakämppää.

  Opiskeluoikeus tarkistetaan ennen vuokrasopimuksen allekirjoitusta, saat tästä ohjeet asuntotarjouksen yhteydessä.

  Katso myös Asukasvalinnan kriteerit sekä DAS Tietosuoja

   

Uudelle opiskelijalle

Voit hakea, vaikka opiskelupaikkasi ei ole vielä varmistunut.

Saatat saada asuntotarjouksen kesän aikana, vaikka opiskelupaikkasi ei vielä olisikaan varmistunut. Tarjousta ei tarvitse tällöin vielä hylätä, vaan toimi tarjouksessa olevien ohjeiden mukaisesti ja ota yhteyttä DASille, ettet menetä saamaasi tarjousta.

Uusille opiskelijoille vapautuu tarjolle eniten soluasuntoja.

Hakemus kannattaa tehdä mahdollisimman laajaksi (valitse useita alueita ja useita asuntotyyppejä).

DAS ei pysty tarjoamaan asuntoa kaikille uusille opiskelijoille elo-syyskuussa, asuntoja vapautuu kuitenkin joka kuukausi, joten hakemuksen voi pitää voimassa jatkossakin uusimalla sen saadessasi viestin vanhenemisen lähestymisestä.

Kun saat asuntotarjouksen

Toimi saamasi tarjousviestin ohjeiden mukaisesti

Vakuusmaksu maksetaan asuntotarjouksen yhteydessä ja on:
200 € soluasunnoissa
280 €
kalustetuissa soluasunnoissa
300 €
yksiöissä
500 €
kaksioissa ja kolmioissa

DAS ei järjestä asuntonäyttöjä ja lukuun ottamatta kesäaikaa, asunnot ovat pääsääntöisesti asuttuja silloin, kun saat asuntotarjouksen. Asuntoa pääsee katsomaan mikäli asuva asukas on antanut luvan yhteystietojensa luovuttamiseen. Ota tarvittaessa yhteyttä DASin asiakaspalveluun.

Kun olet saanut asuntotarjouksen, vastaa tarjoussähköpostiin tarjouksen eräpäivään mennessä, liitä mukaan opiskelutodistus ja maksa vakuusmaksu. Vakuusmaksu (AHVL 8§) on maksettava eräpäivään mennessä. Vain maksettu vakuus vahvistaa lopullisesti, että tarjottu asunto on varattu sinulle ja olet siis hyväksynyt tarjouksen.

Huom! Vuokrasopimus tulee voimaan, kun vuokralainen on hyväksynyt asuntotarjouksen. Vuokrasopimus on tuolloin molempia osapuolia sitova ja sen päättämiseen on noudatettava irtisanomismenettelyä tai sopimus on päätettävissä molempien osapuolten yhteisellä sopimuksella.

Vuokrasopimukset allekirjoitetaan pääsääntöisesti sähköisesti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Alaikäiset toimittavat lisäksi huoltajiensa vahvistuksen sopimukseen. Jos et voi käyttää allekirjoitukseen sähköistä tunnistetta, kerro siitä DASille jo vastatessasi asuntotarjoukseen.

Asumismuodot
 • Soluasunto: 2-3 huoneen asunto, jossa jokaisella asukkaalla on oma huone. Wc/kylpyhuone ja keittiö on jaettu muiden asukkaiden kanssa, naiset ja miehet asuvat eri soluasunnoissa.
 • Yksilöllinen soluasunto: 2 huoneen asunto, jossa kummallakin asukkaalla on oma sisäänkäynti rappukäytävästä omaan huoneeseen sekä oma kylpyhuone. Keittiö on jaettu toisen asukkaan kanssa. Naiset ja miehet asuvat erillisissä yksilöllisissä soluasunnoissa. Yksilöllisiä soluasuntoja löytyy Anninportista, Vellikelloista sekä DAS I, DAS II, DAS VII ja DAS VIII
 • Yksiö: yhden huoneen asunto, koot ja muodot voivat vaihdella, joskus asunnossa voi olla erillinen makuuhuone, joskus yksiössä on vain yksi huone, jonka yhteydessä on keittiö. Yksiöissä on aina myös oma kylpyhuone.
 • Perheyksiö: Kuten yksiö, mutta kooltaan isompi kuin yksiö. Näitä asuntoja löytyy Anninportista
 • Kaksio: Kahden huoneen asunto. Osa kaksioista on ns. solumallisia kahden erillisen huoneen asuntoja, osa taas ns. perheasuntomallisia, joissa on makuuhuone ja olohuone ja keittiö tai tupakeittiö, sopivat myös perheille
 • Pienkaksio: Kuten kaksio, mutta kooltaan lähempänä yksiötä, suosittuja myös yksin hakevien keskuudessa
 • Kolmio: Kahden makuuhuoneen sekä olohuone-keittiön tai tupakeittiön omaava asunto. Sopiva perheille. DASilla on perhekolmioita hyvin vähän, vain kohteissa DAS Kota, DAS I ja DAS II.
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK