Autopaikat

Autopaikka varataan sähköisen varausjärjestelmän kautta, joka löytyy asukkaan sivuilta. Auton lämmitystolpan avaimen saat DASin asiakaspalvelusta. Autopaikka on maksullinen ja kuukausittainen autopaikkaveloitus lisätään vuokralaskusi yhteyteen. Mikäli oman talon pihalla ei ole vapaita paikkoja, on sallittua varata paikka jonkin toisen DASin talon pihalta. Huomioithan kuitenkin, että voit varata autopaikan ainoastaan oman asuinalueesi talojen pihalta.
(Asuinalueet Rantavitikka, Anninportti, Asemarinne, Kuntotie)

LÄMMITYSTOLPPIEN TOIMINTA-AJAT

Lämmitys on päällä seuraavina aikoina klo 04.00 – 21.00.

Lämmitysaikana virtaa tulee lämpötilan suhteessa seuraavasti:

  • Lämmitys alkaa kun lämpötila putoaa alle +5°C ja toimii 10 min. jaksoissa, kun lämpötila on + 5° C ja -15°C välillä.
  • Kun lämpötila on -5°C, tolppiin tulee virtaa 10 minuutin ajan ja lepoaika 10 minuuttia.
  • Jos lämpötila on -10°C, tolppiin tulee virtaa 20 minuuttia ja lepoaika 10 minuuttia.
  • Lämpötilan ollessa alle -15°C, tulee tolppiin virtaa koko lämmitysajan.

Rovalan autopaikat

Rovalan autopaikkojen lämmityspistorasiat ovat päällä seuraavasti, jos pakkasta on alle-3°C:

klo 04.30–08.00 klo 10.00–12.00 klo 14.00–16.00 klo 18.00–20.00

Vieraspaikat

Vieraat voivat pysäköidä tilapäisesti paikoille, joissa lukee VIERASPAIKKA. Tilan puutteen vuoksi kaikkien talojen pihoilla ei välttämättä ole vieraspaikkoja. Jos vieraspaikkoja ei ole, voit tarvittaessa tarkistaa asukassivujen kautta, onko talosi pihassa varaamattomia autopaikkoja. Vieraasi voi jättää auton väliaikaisesti siihen. Huomioithan, että jos joku varaa kuitenkin kyseisen paikan, vieraasi joutuu siirtämään autonsa muualle.

Autonlämmitysjohtoa ei saa jättää tolppaan

Huomaa, että johdossa kulkee sähkövirta ja se on vaarallinen lapsille tai kotieläimille.

Mikäli DAS Huoltopalvelu havaitsee, että autossa on käytössä sisätilalämmitin tai mikäli autonlämmitysroikka haittaa piha-alueen lumi- ja muita töitä, asukas saa huomautuksen DASilta asian korjaamiseksi ja autonlämmitysjohto irrotetaan lämpötolpasta.

Lämmitysjohto vaurioituu helposti vaaralliseen kuntoon, jos paikoitusalueen lumenluonti on koneellista. Lätäkköön tai lumisohjoon joutunut pistokytkin voi myös tehdä ympärillä olevan alueen sähköiseksi aiheuttaen vaaratilanteen.

Sisätilalämmittimet

DASin kohteissa sisätilalämmittimen käyttö on kielletty. DASin pihoilla oleva autojen lämmitysjärjestelmä on suunnittelu siten, että sulakekoko ei riitä sisätilalämmittimen käyttöön. Mikäli joku asukas käyttää sisätilalämmitintä tulee käymään niin, että autolämmitystolppia ohjaava talokeskuksen sulake palaa ja kaikki tähän samaan sarjaan kuuluvat autonlämmitystolpat lakkaavat toimimasta ja tällöin autonlämmitys ei toimi lainkaan. Sulakkeen vaihtaminen päivystysaikaan maksaa noin 165 €. Lisäksi sisätilan lämmittimen käyttö voi aiheuttaa energian kulutuksesta lisälaskun.

Sähkö- ja hybridiautot

DASin kohteissa sähkö- ja hybridiautojen lataaminen lämmitystolpista on kielletty. DASin pihoilla oleva autojen lämmitysjärjestelmä on suunniteltu siten, että sulakekoko ei riitä sähkö- tai hybridiautojen lataukseen. Mikäli joku asukas lataa sähkö- tai hybridiautoa lämmitystolpasta tulee käymään niin, että lämmitystolppia ohjaava talokeskuksen sulake palaa ja kaikki tähän samaan sarjaan kuuluvat lämmitystolpat lakkaavat toimimasta ja tällöin autonlämmitys ei toimi lainkaan. Sulakkeen vaihtaminen päivystysaikaan maksaa noin 165€. Lisäksi sähkö- tai hybridiauton lataamisesta lämpötolpan kautta voi aiheuttaa energiankulutuksesta lisälaskun.

Pysäköinti

Domus Arctica -säätiön kaikki asuinalueet on varustettu joko liikennemerkillä: "pysäköinti sallittu vain merkityillä paikoilla" tai " pysäköinti sallittu vain maksetuilla paikoilla". Nämä liikennemerkit mahdollistavat sen, että virhepysäköintiä valvotaan ja siitä voidaan sakottaa.

Pysäköintikielto koskee moottoriajoneuvoja ja liikkuminen pihateillä, sisäpihoilla sekä kävelyteillä tai muutoin liikennemerkkien vastaisesti on kielletty kaikilta muilta paitsi DASin asuntoihin muuttajilta väliaikaisesti. Erityisesti tulee varoa nurmialueita. Huoltoreitit ja pelastustiet on pidettävä vapaana hälytysajoneuvojen sekä huoltoautojen esteettömän pääsyn takaamiseksi. Pysäköintiä koskevat järjestelyt ja ohjeet ovat osa asumisturvallisuutta.

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK