EtusivuAsukkaan sivutAsumisopasLiedet ja liesituulettimet

Liedet

Asukkaat vastaavat soluasunnossakin lieden ja uunin siisteydestä yhteisvastuullisesti. Uuni, pellit ja levyt on puhdistettava säännöllisesti, jotta niihin ei kerry kiinnipalanutta rasvaa ja likaa. Käyttäkää liesien ja uunien puhdistukseen tarkoitettuja aineita käyttöohjeiden mukaan.

Siivotessasi vedä liesi irti seinästä ja imuroi sekä pese  myös takaosa vähintään kaksi kertaa vuodessa sekä aina poismuuton yhteydessä.

Liesituulettimen suodattimen puhdistaminen

DASin liesituulettimet ovat yhteiskytkettyjä eikä asukas voi pääsääntöisesti säätää niitä. Ne kytkeytyvät tehokkaaksi ruuanlaittoaikoina 11–12 ja 15–17.

Liesituulettimen suodatin sijaitsee liesikuvussa lieden yläpuolella. Suodatin irtoaa kun painat sitä seinää kohti ja vedät alaspäin. Puhdistaminen säännöllisesti on asukkaan vastuulla.

Puhdistukseen tarvitset:

 • heikosti emäksistä tai emäksistä puhdistusainetta
 • naarmuttamattoman hankaussienen tai harjan
 • kalustepyyhkeitä
Toimi näin:
 1. Pue suojakäsineet ja vedä liesi pois syvennyksestä.
 2. Tee puhdistusaineliuos molempiin astianpesualtaisiin aineen ohjeiden mukaan. 
 3. Jos liesikuvun alla on metallinen suodatin, irrota se työntämällä kevyesti metalliulokkeista seinään päin.
 4. Irrota poistoilmaventtiili kääntämällä voimakkaasti sen kehystä vastapäivään.
 5. Laita suodatin ja venttiili altaaseen likoamaan.
 6. Kostuta kalustepyyhe toisessa altaassa ja pyyhi liesituulettimen kupu päältä ja sisältä. Jos se on erittäin likainen, voit tarvita rasvalian poistamiseen hankaussientä tai harjaa. 
 7. Pyyhi seinät ja yläkaappien pohjat alhaalta päin liesikuvun ympäristöstä. 
 8. Pese suodatin ja poistoilmaventtiili liuoksessa astianpesuharjalla. Suodatinta kannattaa liottaa ensin muutama tunti.
 9. Tyhjennä liuos altaasta ja huuhtele suodatin ja venttiili juoksevan veden alla. 
 10. Kuivaa poistoventtiili ja anna suodattimen kuivua kokonaan ennen paikoilleen asentamista.
 11. Asenna venttiili paikoilleen kääntämällä kehystä myötäpäivään. Tarkista samalla että keskellä oleva ilmanvaihdon säädin on samassa asennossa kuin aikaisemmin. Liian suurelle säädetty venttiili aiheuttaa vedon tunnetta ja heikentää muiden asuntojen ilmanpoistoa. Liian pienelle säädetty taas estää ilmaa vaihtumasta.
 12. Asenna suodatin paikoilleen, pidä sitä kädessäsi ulokkeet alhaalla ja itseesi päin. Laita ensin sen takareuna kohdalleen. Työnnä sitten ulokkeita seinään päin ja nosta etureuna ylöspäin. Puhdista liesi tarvittaessa. Pyyhi lattia liesikolosta ja laita liesi paikoilleen.
 13. Puhdista siivousvälineet.


Kuva: liesituulettimen suodatin


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK