Hakuinfo

Voit hakea asuntoa DASilta jos opiskelet Rovaniemellä, jossain peruskoulun jälkeisessä oppilaitoksessa

esim.

 • Lapin yliopistossa
 • Lapin ammattikorkeakoulussa Rovaniemen kampuksella
 • ammatillisessa oppilaitoksessa
 • lukiossa

  Lisäksi DASilta voivat hakea asuntoa myös kansainväliset tutkinto-opiskelijat sekä vaihto-opiskelijat ja työharjoittelijat tai oppisopimusopiskelijat. Etäopinnot jonkun toisen paikkakunnan oppilaitoksessa eivät oikeuta hakemaan opiskelija-asuntoa DASilta.

  Noudatamme ARAn asukasvalinnan ohjeita: http://www.ara.fi/asukasvalinta.

  Vuokrasopimukset tehdään DASilla toistaiseksi voimassa oleviksi. Työharjoittelijoilla ja vaihto-opiskelijoilla sopimukset ovat määräaikaisia.

  DASilla on jatkuva hakuaika. Asuntoja vapautuu joka kuukausi ja niitä tarjotaan eteenpäin koko ajan.

  Hakemus on voimassa 90 päivää. Voit uusia ja muokata hakemustasi kotisivuillamme hakemusnumerolla milloin tahansa. Järjestelmämme lähettää automaattisesti sinulle viestin, kun hakemuksesi on vanhentumassa ja uusimalla hakemuksesi viestimme ohjeen mukaisesti hakusi pysyy edelleen voimassa.

  Kaikilta hakijoilta tarkastetaan luottotiedot. Luottotietomerkintä ei automaattisesti hylkää hakemustasi, vaan tällaisessa tilanteessa hakemuksia tarkastellaan aina tapauskohtaisesti.

  DASilla ei ole jonotuspaikkoja. Asukasvalintaan ja asunnon saamisen nopeuteen vaikuttavat aina ARA:n sääntöjen mukaisesti asunnontarpeen kiireellisyys, pysyvät kuukausittaiset tulot ja varallisuus. Mikäli kotisivuillamme näkyy vapaa huoneisto, tarjotaan tämä vuorossa seuraavaksi olevalle.

  Elo- ja syyskuussa vapautuviin asuntoihin ovat etusijalla uudet, ensimmäistä vuottaan Rovaniemellä aloittavat opiskelijat sekä ns. kellujat. Jos olet aloittanut opinnot jo aikaisemmin ja haluat kodin syksyksi, ota asunto vastaan 1.7. tai jää odottamaan mahdollisesti 1.10. vapautuvia asuntoja.

  Keväisin ja alkukesästä asuntoja vapautuu paljon, joten tarjolla on hakijalle eniten valinnanvaraa, silloin myös asunnonvaihtoon DASin sisällä on hyvä mahdollisuus; kevät onkin paras aika hakea kaverin kanssa yhteistä kimppakämppää.

  Opiskeluoikeus tarkistetaan ennen vuokrasopimuksen allekirjoitusta, saat tästä ohjeet asuntotarjouksen yhteydessä.

  Katso myös Asukasvalinnan kriteerit sekä DAS Tietosuoja

   

Uudelle opiskelijalle

Voit hakea, vaikka opiskelupaikkasi ei ole vielä varmistunut.

Saatat saada asuntotarjouksen kesän aikana, vaikka opiskelupaikkasi ei vielä olisikaan varmistunut. Tarjousta ei tarvitse tällöin vielä hylätä, vaan toimi tarjouksessa olevien ohjeiden mukaisesti ja ota yhteyttä DASille, ettet menetä saamaasi tarjousta.

Uusille opiskelijoille vapautuu tarjolle eniten soluasuntoja.

Hakemus kannattaa tehdä mahdollisimman laajaksi (valitse useita alueita ja useita asuntotyyppejä).

DAS ei pysty tarjoamaan asuntoa kaikille uusille opiskelijoille elo-syyskuussa, asuntoja vapautuu kuitenkin joka kuukausi, joten hakemuksen voi pitää voimassa jatkossakin uusimalla sen saadessasi viestin vanhenemisen lähestymisestä.

Asumismuodot
 • Soluasunto: 2-3 huoneen asunto, jossa jokaisella asukkaalla on oma huone. Wc/kylpyhuone ja keittiö on jaettu muiden asukkaiden kanssa, naiset ja miehet asuvat eri soluasunnoissa.
 • Yksilöllinen soluasunto: 2 huoneen asunto, jossa kummallakin asukkaalla on oma sisäänkäynti rappukäytävästä omaan huoneeseen sekä oma kylpyhuone. Keittiö on jaettu toisen asukkaan kanssa. Naiset ja miehet asuvat erillisissä yksilöllisissä soluasunnoissa. Yksilöllisiä soluasuntoja löytyy Anninportista, Vellikelloista sekä DAS I, DAS II, DAS VII ja DAS VIII
 • Yksiö: yhden huoneen asunto, koot ja muodot voivat vaihdella, joskus asunnossa voi olla erillinen makuuhuone, joskus yksiössä on vain yksi huone, jonka yhteydessä on keittiö. Yksiöissä on aina myös oma kylpyhuone. Yksiöt on tarkoitettu yksin asuville.
 • Kaksio: Kahden huoneen asunto. Osa kaksioista on ns. solumallisia kahden erillisen huoneen asuntoja, osa taas ns. perheasuntomallisia, joissa on makuuhuone ja olohuone ja keittiö tai tupakeittiö, sopivat myös perheille
 • Kolmio: Kahden makuuhuoneen sekä olohuone-keittiön tai tupakeittiön omaava asunto. Sopiva perheille. DASilla on perhekolmioita hyvin vähän, vain kohteissa DAS Kota, DAS I ja DAS II.
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK