EtusivuDASiaa
DASiaa

Katseet Rantsulle uuden rakentamisessa

09.01.2017
Katseet Rantsulle uuden rakentamisessa

DAS:n perustehtävä on tarjota kohtuuhintaista asumista Rovaniemellä opiskeleville. Olemme pitkään valmistelleet kahdesta Kuntotien kohteesta luopumista ja samalla suunnitelleet uutta asuntotuotantoa lähelle opiskelijakampusta. Haluamme olla uudistuotannossa edelläkävijöitä ja tien raivaajia yhdessä yliopiston, ammattikorkeakoulun ja Rovaniemen kaupungin kanssa.

Seuraava uudiskohteemme nousee nk. Riihipellonpuiston alueelle. Edellä mainittujen yhteistyökumppaneiden kanssa olemme työstäneet hankesuunnitelmaa ja vahvana tahtotilana olemme kirjanneet, että uudiskohde tulee olemaan pienen ekologisen jalanjäljen DAS-talo.  Tavoittelemme kaupunkikuvallisesti ja ekologisesti merkittävän opiskelija-asuinkerrostalon tuottamista Riihipellonpuistoon. Mahdollisesti Senaatti-kiinteistöt on myöhemmin toteuttamassa asumista täydentäviä ja oppilaitosten tarpeisiin toteutettavia tiloja kortteliin. Näemme Riihipellonpuiston kokonaisuutena, joka tulevaisuudessa toimisi myös vetovoimatekijänä, kun opiskelijoista kilpaillaan oppilaitosten kesken.

Tavoittelemme Riihipellonpuistoon vähintään 100 viihtyisää, monimuotoista ja yksilöllisen asunnon sekä toimivien yhteistilojen tarjoamaa asumisen vaihtoehtoa, niin koti- kuin ulkomaalaisille opiskelijoille. Lähtökohtana kohteen suunnittelussa ja rakentamisessa tulee olemaan Rovaniemen kaupungin kiertotalousstrategia, kestävän kehityksen periaatteet, digitalisaation tuomat innovaatiot ja vaihtoehtoiset energiantuottamislähteet. Uusi DAS kohde tulee olemaan myös Lapin AMK:n ja Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n tutkimuksen kohde ja testilaboratorio. Lapin AMK on vahvasti mukana suunnittelussa ja rakentamisen eri vaiheissa ja rakennuksen valmistumisen jälkeen seurannassa.

Julkisessa keskustelussa on pitkään ollut pinnalla rakennusten erilaiset sisäilmaongelmat. Tämä puolestaan on luonut tilausta puu- ja hirsirakentamiselle. Puu- ja hybridirakentamisen mahdollisuuksia selvitetään nyt avoimesti tässä hankkeessa.

Kuulemme herkällä korvalla asukkaidemme, opiskelijoiden, alueen asukkaiden ja muiden sidosryhmien mielipiteitä hankesuunnittelun edetessä. Yhdessä hyvä tulee, tehemä pois.

Menestystä uuteen vuoteen!

 

Lasse Kontiola

Domus Arctica -säätiön hallituksen puheenjohtaja

Avainsanat

Jaa artikkeli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK