EtusivuDASiaa
DASiaa

LYYn ja ROTKOn viisi vinkkiä opiskelijalle

09.09.2019
LYYn ja ROTKOn viisi vinkkiä opiskelijalle

DAS tekee yhteistyötä Lapin yliopiston ylioppilaskunnan LYYn sekä Lapin ammattikorkeakoulun oppilaskunnan ROTKOn kanssa esimerkiksi yhteisten tapahtumien muodossa. Molemmista oppilaskunnista on myös edustaja DASin kokouksissa. Näin opiskelijat saavat suoran yhteyden DASiin. LYY ja ROTKO listasivat vinkit uudelle opiskelijalle.

 1. Pidä huolta itsestäsi.
  Siisti ympäristö, hyvä ruokavalio ja liikunta auttavat jaksamaan. Opiskele ahkerasti, mutta muista myös tauot. Opiskeluja jaksaa paremmin, jos ei alati paahda kahdeksaa tuntia putkeen. Välillä kannattaa käydä vaikka kaverin kanssa kahvilla ja antaa aivoille aikaa prosessoida tietoa.

 2. Nauti luonnosta.
  Rovaniemellä on erittäin hyvät ulkoilumahdollisuudet ja ulos liikkumaan pääsee helposti. Syksyn ruska-aikana luonto on kauneimmillaan, joten vedä välillä takki niskaan ja lähde metsään vaikkapa kävelylle.

 3. Lähde ennakkoluulottomasti aktiviteetteihin mukaan.
  Rovaniemellä on todella paljon erilaisia aktiviteetteja ja ihmisiä. Kannattaa avoimesti hakea uusia tai vanhoja harrastusmahdollisuuksia ja osallistua erilaisiin tapahtumiin. Asukkaat ovat tervetulleita oppilaskuntien poikkitieteellisiin ja oppilaitosten yhteisiin avoimiin tapahtumiin bileistä liikuntajuttuihin.

 4. Verkostoidu.
  Osa omista luokkalaisista voi tulevaisuudessa olla työkavereitasi tai tärkeitä yhteistyökumppaneitasi. Lapin korkeakoulut tekevät paljon yhteistyötä eri yritysten ja ihmisten kanssa. Tutustu uusiin ihmisiin ja laajenna verkostoasi.

 5.  Ole optimistinen ja luota omaan osaamiseesi.
  Haasteet on tehty voitettaviksi ja tavoitteet kannattaa pitää korkealla. Jos haluaa hotellipäälliköksi, niin miksi tyytyä tiskarin tehtäviin. Tänne on tultu oppimaan ja hyvä asenne huomataan helposti myös työelämässä.

Avainsanat

Jaa artikkeli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK