EtusivuDASiaa
DASiaa

Asukkailta asukkaille!

25.09.2018
Asukkailta asukkaille!

Mikä yhdistää seitsemää eri alojen opiskelijaa, liikuntavälineitä, kuntosaleja, ompelukoneita ja Ranuan ja Ikean reissuja? No ASUKASTOIMIKUNTA! Jos asukastoimikunta on tuntematon, kannattaa lukea eteenpäin.

Vuoden 2018 alusta Domus Arctica-säätiön asukastoimikunta muuttui hieman entisestään. Aikaisemmin jokaisella asuinalueella toimi oma asukastoimikunta, kun taas vuoden alusta on ollut toiminnassa yksi yhteinen asukastoimikunta. Tällä hetkellä meitä asukastoimikuntalaisia on seitsemän. Seuraavan toimikauden (kalenterivuosi) asukastoimikunta valitaan joka syksyisessä asukkaiden kokouksessa, johon jokainen dasukas on kutsuttu. Tämän vuoden asukaskokous on 8.10.2018 DAS Kota talon kerhotilassa (Rantavitikantie 6). Kannattaa osallistua, vaikkei asukastoimikuntaan osallistuminen kiinnostaisikaan! Kokouksessa jokaisella asukkaalla on äänioikeus vaikuttaa suoraan asukastoimikunnan kokoonpanoon ja myös siihen, ketkä edustavat asukkaita DASin hallituksessa. Paikalla on myös DASin edustajat, joiden kanssa on kokouksessa mahdollista keskustella asumisesta DASilla.

Asukastoimikunta saa käyttöönsä vuosittain Domus Arctica-säätiöltä budjetin, jonka puitteissa pyrimme parantamaan DASilla asuvien asumisviihtyvyyttä mm. naapuri-iltojen, reissujen ja monipuolisten lainattavien välineiden muodossa. Tänä vuonna olemme järjestäneen peli-illat jokaisen kalenterikuukauden loppupuolella asuinalueita vuorotellen. Ennen kesää järjestimme päiväreissun Ranuan eläinpuistoon ja Ikean reissu on tulossa piakkoin (29.9.)! Keväällä osallistuimme rock-jamien järjestämiseen ja suosio olikin huima, osallistujia oli lähes sata! Idea jameihin tuli teiltä asukkailta, joten meille kannattaa ideansa esittää!

Hankintojen osalta olemme päivittäneet kerhohuoneiden tarpeistoa ja se homma jatkuu edelleen mm. äänentoistolaitteiden ja pienten viihtyvyyttä lisäävien hankintojen osalta. Uusia DASin toimistolta lainattavia lautapelejä on tulossa ja myös uusi ompelukone on hankittu. Tänä vuonna panostimme myös harrastusvälineisiin ja hankimme kattavan liikuntavälinesetin kaikkien asukkaiden lainattavaksi. Settiin kuuluu mm. pesis-, frisbeegolf-, sulkapallo- ja lätkävehkeitä, kasa erilaisia palloja ja lumikenkiä. Liikuntavälineet ovat lainattavissa DAS Aapossa sijaitsevasta liikuntavälinevarastosta, jonne pääsee ovikoodilla milloin vain.

Suurena uutena haasteena olemme alkaneet päivittämään kuntosaleja ammattilaisfirman toteuttaman kuntokartoituksen pohjalta. Kuntosalien päivittäminen kuitenkin on pitempiaikainen projekti, joka ei ole valmis viikossa eikä kahdessa vaan jatkuu myös seuraavalla toimikaudella.

Me asukastoimikunnassa toivomme ideoita ja ehdotuksia teiltä asukkailta, millaista toimintaa tahtoisitte nähdä asukastoimikunnan toteuttavan! Yhteystiedot meihin päin löytyvät dasukkaan sivuilta asukastoiminta-sivun alta. Helppo keino ehdottaa ideoita on myös vastata tähän todella lyhyeen ja simppeliin kyselyyn.
https://goo.gl/forms/RYiK2BwC1lxRHSrB3

Terveisin, Domus Arctica-säätiön nykyinen asukastoimikunta,
Ville, Kaarina, Eva, Matti, Antti, Henna ja Heidi

Tulevia tapahtumia:


Ikeaan! 29.9.
Naapuri-ilta Rantavitikalla 2.10.
Asukkaiden kokous 8.10.

PS. Muista liittyä oman asuinalueesi facebook-ryhmään! (DAS Rantavitikka/Anninportti/Asemarinne/Kuntotie)

Avainsanat

Jaa artikkeli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK