EtusivuDASiaa
DASiaa

Asuminen on tärkeä osa opiskelijan arkea

07.09.2017
Asuminen on tärkeä osa opiskelijan arkea

Syksy on täällä. Samalla avautuvat korkeakoulujen lukuvuodet. Sadat uudet opiskelijat ovat aloittaneet opintonsa Lapin korkeakouluissa ja useat heistä joko asuvat jo nyt tai tulevat asumaan DASin asunnoissa. Ylioppilaskunnalle DAS onkin yksi tärkeimpiä kumppaneita opiskelijoiden edunvalvonnassa.


Opiskelijalle on tärkeää saada asua laadukkaasti ja terveellisesti. LYYn tämän vuoden tärkeimpiä teemoja ovat yhteisöllisyys ja opiskelijoiden hyvinvointi. Erityisesti hyvinvoinnin rakentuminen lähtee pitkälti asumisolosuhteista. Jos asuminen ei ole opiskelijalle laadukasta, tai jos se asettaa uhkaa terveydelle, haittaa se valtavasti opintoja. Tämän vuoksi olemme ilolla ottaneet vastaan uutiset esimerkiksi DASin kerrostalohankkeesta yliopiston lähellä sijaitsevan Riihipellon puiston alueella. Opiskelijoiden asumiseen tehtävät isot panostukset antavat viestin, että myös DASin ehdottomia kärkiarvoja asumisessa ovat laadukkuus ja terveellisyys.


LYY on ollut myös mukana Riihipellon puiston opiskelija-asuntohankkeen suunnittelussa. Olemme vieneet keskustelupöytiin viestiä esimerkiksi siitä, mitä palveluita opiskelijat toivoisivat kampusalueelle. Kampusalueen kehittämistä on syytä tehdä kaikkien alueen sidosryhmien kanssa yhdessä, tai vähintäänkin LYYn, Lapin AMKin opiskelijakunnan Rotkon, DASin sekä korkeakoulujen kesken. Yhdessä tehden voimme luoda kampusalueesta mahdollisimman toimivan jokaiselle alueen toimijalle. Opiskelijan ja opiskelija-asumisen näkökulmasta tärkeimpiä kampusalueen palveluita ovat sujuvat kulkuyhteydet asunnolta korkeakouluun sekä kampusalueelta ympäri kaupungin ja lähistöltä löytyvät kauppa- sekä ruokapalvelut.


LYY ja DAS ovat tärkeät kumppanit, joilla on paljon yhteisiä edunvalvonnan kohteita. Jos haluat mukaan vaikuttamaan asumisasioihin, niin kannattaa lähteä rohkeasti mukaan joko LYYn toimintaan tai DASin asukaskuntatoimintaan. Voit myös olla suoraan yhteydessä LYYn toimijoihin, jos haluat ylioppilaskunnan vievän eteenpäin viestiä esimerkiksi kampusalueen kehittämisen suhteen.


Lopuksi haluan vielä toivottaa kaikille sekä uusille että vanhoille opiskelijoille mahtavaa alkanutta lukuvuotta. Tavataan yliopistolla!

Antti Eteläaho

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan (LYY) edunvalvonta-asiantuntija


Avainsanat

Jaa artikkeli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK