EtusivuDASiaa
DASiaa

DAS Lauri saa Jukolan veljeksistä ensimmäisenä ilmeen

06.09.2018
DAS Lauri saa Jukolan veljeksistä ensimmäisenä ilmeen

Tänä syksynä DAS Lauri täyttyi ensimmäisen kerran vaihto-opiskelijoista. Vaihtarien tapaan, lähes kaikki uudet DASin asukkaat muuttavat aiemmin tuntemattomaan ympäristöön. Me halusimme tehdä opiskelukauden aloittamisesta mahdollisimman miellyttävän ja helpon kokemuksen.

Osana tätä tavoitetta toteutimme yhteistyökumppanimme Luova toimisto Rangan kanssa suunnitelman Jukolan alueen opastuksista ja niiden visuaalisesta ilmeestä. Ensimmäisenä toteutuksena olikin vaihtaritaloksi muuttunut DAS Lauri.

DAS_Lauri_kyltti.png

“Halusimme tehdä Jukolan taloille yhtenäisen ilmeen, jota voisi soveltaa eri taloissa helposti. Jukolan keskeinen elementti on tyylitelty sydän, jonka muodostavat seitsemää veljestä, sekä naapurin Venlaa edustavat ruudut. Merkki on aika minimalistinen ja moderni, mutta siihen on haettu inspiraatiota perinteisistä suomalaisista tuohitöistä, seitsemän veljeksen ajasta ja maailmasta,” paljastaa merkin suunnittelija Sallamaari Syrjä Luova toimisto Rangalta.

DAS_Lauri_opasteet.png

Jokainen Jukolan taloista tulee saamaan myös oman tunnusvärinsä, joka toistuu talon kyltityksissä edustaen samalla esikuvansa luonteenlaatua. “Seitsemässä Veljeksessä Lauri on luova luonnonlapsi, joten Laurin väriksi valikoitui metsänvihreä, luonnon, ajattelun ja tasapainon väri,” Syrjä kertoo.

Käy katsomassa Jukolan taloja ja muita DASin asuntoja täältä.

Mikä Jukola?

Jukola on yksi DASin asuinalueista ja se sijaitsee Rantavitikan kampus alueella. Jukola on kuitenkin muutakin meille suomalaisille. Seitsemän veljestä on Aleksis Kiven romaani ja yksi suomalaisen kirjallisuuden merkkiteoksista. Se on myös yksi ensimmäisiä suomenkielisiä romaaneja. Seitsemän veljeksen synnyin koti on Jukola. Seitsemän veljestä ovat Juhani, Tuomas, Aapo, Simeoni, Timo, Lauri ja Eero vanhimmasta nuorimpaan. Myös DASin Jukolan talot on rakennettu tässä järjestyksessä. Venla on veljesten naapurin tyttö ja hän meni romaanissa naimisiin Juhanin kanssa. 

Jaa artikkeli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK