EtusivuDASiaa
DASiaa

Asiaa lämmityksestä DASin asunnoissa

28.09.2020
Asiaa lämmityksestä DASin asunnoissa

Lämmöt päällä myös syyssäällä

Veto- ja kylmyysilmoitukset ovat yleisimpiä sisäilmaa koskevaa asuk­kaiden palautetta ulkoilman viiletes­sä syksyisin. DASin kiinteistöjä lämmitetään kaukolämmöllä ja lämmitystä säädetään auto­maattisesti ulkolämpötilan mukaan. Läm­mitystä ei siis erikseen suljeta kesän alussa ja laiteta takaisin päälle syksyn lähestyessä.

Niin sanottu lämmityskausi alkaa, kun ulkoil­man keskimääräinen vuorokausilämpötila laskee alle viidentoista asteen. DASin asun­tojen lämpötila on säädetty +20 ºC ja sallittu vaihteluväli on 19 - 21 ºC. Syksyisin ilman kosteus voi aiheuttaa sen, että huoneilma tuntuu viileältä. Ongelma kuiten­kin poistuu syksyn edetessä, kun talon raken­teet lämpiävät ja ulkoilmankosteus vähenee.

Kaikissa asunnoissa on lämpömittari. Jos lämpömittarisi näyttää alle +19 ºC tai yli +21 ºC, ota yhteyttä huoltoon täyttämällä vikailmoituk­sen asukkaan sivuilla www.das.fi tai osoitteessa www.das.fi/vikailmoitus

Muistilista – mitä voit tehdä, jos asunnon lämpö ei ole oikealla tasolla:

  • Tarkista, että patteritermostaatin päälle ei ole verhoja, tai ettei mikään sähkölaite puhalla lämmintä ilmaa termostaattiin.
  • Tarkista, että kylpyhuoneessa olevan patterin termostaatti ei ole kokonaan auki.
  • Tuuleta nopeasti ristivedolla – älä jätä ikkunaa auki kotoa lähtiessäsi!
  • Lisäsähköpattereiden käyttö on kielletty, koska ne eivät ole energiatehokkaita ja talon lämmitysjärjestelmä ei toimi oikein.
  • Älä käytä uunia asuntosi lämmittämiseen – uuni ei kestä sitä ja se on suuri tulipaloriski!

Avainsanat

Jaa artikkeli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK