DAS Kelo

Yliopistonkatu 21
Esittely

Valmistunut 2019 kesällä

Yliopistonkatu 21

- Lattiamateriaalina laminaatti
- Kaakeloidut kylpyhuoneet
- Asunnoissa ranskalainen parveke
- Astianpesukoneliitäntä
- Talon pohjakerroksessa yhteistilat ja pesula (5 pesukonetta ja 5 kuivuria), asunnoissa ei ole pyykinpesukoneliitäntää
- Asuntokohtaiset häkkivarastot
- Sauna talon ylimmässä kerroksessa
- Pyöränkorjaustila
- Pyöräkatos
- Smartpost

  • Talosauna
  • Pyykkitupa
  • Hissi
Asuntotyypit
Yksiö
103 kpl
423 - 501 €/kk+käyttömaksu
26 - 32,5 m²
26 m²
423 €/kk+käyttömaksu

31 m²
491 €/kk+käyttömaksu

32,5 m²
501 €/kk+käyttömaksu

Sijainti

Rantavitikka Riihipellonpuisto

Domus Arctica -säätiö rakennutti Rovaniemelle Riihipellonpuiston alueelle (viistosti yliopistoa vastapäätä) 8-kerroksisen CLT, Cross laminated timber -runkorakenteisen opiskelijakerrostalon, DAS Kelon. Tavoitteena oli rakentaa pienen ekologisen jäljen yhteisöllinen kerrostalo. Lähtökohtina kohteen suunnittelussa ja rakentamisessa ovat olleet Rovaniemen kaupungin kiertotalousstrategia, kestävän kehityksen periaatteet, digitalisaation tuomat innovaatiot ja vaihtoehtoiset energiantuottamislähteet. Rakennustyöt tontilla on aloitettu kesällä 2018 ja valmistumisaika oli kesällä 2019.

Kohteeseen valmistui 103 kpl yksiöitä ja talossa mahdollistetaan yhteisöllisyys sekä kierto- ja jakamistalous mm. yhteisissä tiloissa, yhteiskäyttöön varatuilla kulkuvälineillä ja sekä näiden käyttöä palvelevilla varausjärjestelmillä. Pohjakerroksesta löytyy myös asukkaiden olohuone, jossa on 5 pesukoneen ja kuivausrummun pesula sekä yhteistilaa kokoontumista, oleskelua ja asukkaiden lainattavia tavaroita varten. Ylimpään kerrokseen tehtiin sauna ja sen yhteyteen kokoontumis- /kerhotila ja hulppeat näköalat tarjoaa vilvoitteluparveke. Pohjakerroksessa on tila polkupyörien huoltamiseen ja yhteiskäyttöisten polkupyörien säilyttämiseen. Pohjakerrokseen tuli lisäksi säätiön käyttöön 271 m2 toimistotilaa ja irtainvälinvarastot sekä teknisiä tiloja.

Puukerrostalon nimi on ”Kelo”, mikä kuvastaa sen olemusta. Rakennus on ulkopinnoiltaan kelohongan harmaa. Rakennuksen sisällä on lämmintä puupintaa alakatoissa ja porrashuoneen lattiapinnoissa. Arkkitehtuuri on minimalistisen suurpiirteistä kattomuotoineen ja sisäänkäyntijulkisivun syvennyksineen, jota on korostettu sinisellä. Jokaiseen asuntoon kuuluu ranskalainen parveke ja ikkunapintojen eriväriset värikalvot, jotka tuovat pimeään aikaan väriä julkisivuun.

Lue lisää: Uusia asuntoja opiskelijoille!

DAS Kelo

Yliopistonkatu 21

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK