EtusivuDASiaa
DASiaa

Domus Arctica -säätiön asuntojen vuokria ei koroteta vuodelle 2024

02.11.2023
Domus Arctica -säätiön asuntojen vuokria ei koroteta vuodelle 2024

Domus Arctica -säätiö ei korota asuntojensa vuokria vuodelle 2024. Käyttömaksuihin tulee korotus 1 euroa/kuukausi/ asuntopaikka johtuen energian hinnan korotuksesta. DAS:n asuntojen vuokrat on määritetty omakustannusperusteisesti ARA:n ohjeiden ja säännösten mukaisesti.

Omakustannusperiaatteen mukaan vuokralaisilta saa periä asuinhuoneistosta vuokraa enintään määrän, joka tarvitaan muiden tuottojen ohella vuokra-asuntojen sekä niihin liittyvien tilojen rahoitukseen ja hyvän kiinteistönpidon mukaisiin menoihin.

Käyttömaksun korotus

Vuokran yhteydessä veloitetaan kuukausittain käyttömaksu, johon sisältyy laskennallinen osuus asukkaan sähkö- sekä vesi- ja jätevesikustannuksista. Mikäli talossa on asuntokohtainen vesilaskutus, käyttömaksu koostuu asukkaan laskennallisesta osuudesta sähkökustannuksista. 

Käyttömaksuihin tulee korotus 1 euroa/kuukausi/ asuntopaikka. Käyttömaksuihin tuleva korotus on pystytty pitämää maltillisena, koska asukkaamme ovat olleet vastuullisia ja säästäneet vesivaroja ja energiaa. Kannustamme asukkaita myös jatkossa kiinnittämään huomiota energian kulutukseen, jotta kustannukset pysyvät maltillisina. 

Kaikille asukkaille on lähetetty sähköpostitse tiedote vuoden 2024 vuokrantarkistuksista. Uudet vuokralaskut saapuvat asukkaille sähköpostiin/verkkopankkiin tammikuun alussa. 

Jaa artikkeli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK