EtusivuDASiaa
DASiaa

Asukastoimikunta vieraili Luoston ametistikaivoksella

17.12.2019
Asukastoimikunta vieraili Luoston ametistikaivoksella

DAS järjesti asukastoimikuntansa kanssa retken Luoston ametistikaivokselle joulukuussa. Asukastoimikunta järjestää retkiä aika ajoin, mutta tällä kertaa mietinnässä oli jotain vähän tavallisesta poikkeavaa.

"DASin toiminnanjohtaja Kirsti Saviaho ehdotti asukastoimikunnalle 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi jotain erikoisempaa retkeä. Meillä oli monenlaisia hurjia suunnitelmia, mutta päätimme, että yhden päivän mittainen retki olisi joulun kiireissä kuitenkin paras vaihtoehto", kertoo asukastoimikunnan Ville Määttä.

Kyydiksi valittiin Rovaniemen isoin bussi, johon mahtuu 65 henkilöä. Bussi tuli täyteen tunnissa, kun varauksia sai alkaa tehdä. Kokonaisuudessaan reissu kesti kuusi tuntia.

"Oli kyllä mahtava reissu. Olimme kaivoksella kolme tuntia, ja saimme paljon tietoa. Pääsimme myös kaivoksen ”pendolinon” kyytiin, jolla menimme vaaran päälle", Määttä muistelee.

Ylhäällä tarjottiin kuumaa mehua ja kattava infopaketti kaivoksesta ja ametisteista. Sen jälkeen jokainen sai kaivaa itselleen oman ametistin. Luoston ametistikaivauksethan tehdään juuri vaaran päältä, joten sieltä oli pystyi tekemään hienojakin löytöjä. 

"Itse löysin shamaanikiven, jossa oli Luostolle uniikkia mustaa savukvartsia, tavallista kvartsia ja ametistia. Oli mukavaa, että DAS ikään kuin tarjosi kaikille osanottajille taikakivet juhlavuoden kunniaksi", Määttä toteaa.

Reissussa oli hyvä myös kysellä, mitä asukkaat toivovat asukastoimikunnalta. Naapuri-illat saivat kiitosta, ja niitä aiotaan järjestää jatkossakin. Reissuja toivottiin lisää, ja nyt onkin suunnitteilla Ikean reissu tammikuulle. Luoston lisäksi myös Sodankylä, Salla ja Kemijärvi voisivat olla mukavia retkikohteita. Retkiä järjestettäisiin mieluusti enemmänkin, mutta asukastoimikuntaan kaivattaisiin lisää väkeä, jotta jäsenien työpanos ei kävisi liian suureksi. 

Jos kiinnostuit toiminnasta, ota rohkeasti yhteyttä

Avainsanat

Jaa artikkeli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK