Ajankohtaista

DASin asuntokannan kehittäminen 2018 -2020

2.1.2018

Tiedote asukkaille 29.12.2017

Domus Arctica –säätiön strategiassa 2020 on todettu, että globalisaatio, digitalisaatio ja kestävä kehitys muuttavat sekä kaupunkeja että ihmisiä. Osittain tähän ja osittain teiltä asukkailta saamaamme palautteeseen perustuen säätiön asuntotarjontaa muutetaan pitkällä tähtäyksellä. Visiomme mukaisesti pyrimme tarjoamaan mahdollisimman monelle opiskelijalle hyvän ja kohtuuhintaisen kodin läheltä kampusta ja tulemme lisäämään asuntotarjontaamme Lapin ammattikorkeakoulun ja Lapin yliopiston yhteisellä kampusalueella Rantavitikalla.

Säätiön kahdeksankerroksisen uudiskohteen, DAS Kelon suunnittelu jatkuu tiiviisti yhteistyökumppaneiden kanssa ja sen tavoitteellinen valmistumisaika on 1.8.2019. DAS Keloon valmistuu 103 yksiötä, alakertaan yhteisöllinen tila, jossa on pesula sekä ylimpään kerrokseen erillinen sauna-/kerhotila. DAS Kelo rakennetaan Riihipellonpuiston kaava-alueelle. Kaava-alueen muutos mahdollistaa myös säätiön Rantavitikan alueella olevien opiskelijakerrostalojen kehittämisen ja uudistuotannon. Hankkeen edetessä tulemme luopumaan Kuntotiellä sijaitsevista kahdesta (Kuntotie 3 ja 5) perusparantamattomasta kohteesta. Näiden talojen asukkaat siirretään vaiheittain Rantavitikalle.

Säätiön hallitus on 21.12.2017 kokouksessaan aikatauluttanut asuntokannan kehittämisen seuraavasti:
• Tammikuu 2018 rakennuslupahakemus DAS Kelo vireille
• Heinäkuu 2018 Kuntotie 5 luopuminen ja asukkaat 1.8.2018 alkaen Rantavitikalle
• Kesällä 2018 DAS Lauriin toteutetaan muutostöitä ja asunnot kalustetaan
• DAS Laurin asukkaille lähetetään tammikuun 2018 aikana tiedote, jossa kerrotaan tarkemmin kesällä 2018 tapahtuvista muutoksista
• Heinäkuu 2019 DAS XI, Kuntotie 3 luopuminen
• Vuodelle 2019 on suunniteltu Rantavitikan Jukolan kohteisiin parvekeremontteja ja asuntojen viihtyisyyskorjauksia
• Elokuu 2019 DAS Kelo valmistuu ja asukkaat muuttavat taloon
• Strategian päivittäminen 2019 ja mahdollinen uudiskohde suunnitteluun

Asemarinteen ja Anninportin kohteisiin ei ole suunniteltu tässä vaiheessa muutoksia.

Säätiö kiittää asukkaita ja asukastoimikuntia vuoden 2017 aktiivisesta yhteistyöstä erityisesti uudiskohteen DAS Kelon yhteydessä. Toivotamme samalla hyvää tulevaa vuotta 2018.

Domus Arctica –säätiö sr

Kirsti Saviaro
toiminnanjohtaja
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK