Das.fi / Hae asumaan / Näin hyväksyt asuntotarjouksen

Muista hyväksyä asuntotarjous


Kun olet saanut asuntotarjouksen, vastaa tarjoussähköpostiin tarjouksen eräpäivään mennessä ja maksa vakuusmaksu. Näin varmistat, ettei koti karkaa käsistä.

Vakuusmaksu (AHVL 8§) on maksettava eräpäivään mennessä. Vain maksettu vakuus vahvistaa lopullisesti, että tarjottu asunto on varattu sinulle. Vakuusmaksun suuruus vaihtelee soluasunnon 200 eurosta perheasunnon 500 euroon.

Tarjotut asunnot eivät välttämättä ole tyhjiä, koska niissä on vuokrasopimus vielä voimassa ja niissä asutaan. Voit tiedustella poismuuttavan asukkaan yhteystietoja DASin asiakaspalvelusta ja mikäli lupa yhteystietojen luovuttamiseen on, voit sopia asukkaan kanssa suoraan asunnon näyttämisestä.

Kun vakuusmaksusi on kirjautunut DASille, saat siitä ilmoituksen sähköpostiisi. Voit tehdä vuokrasopimuksen sähköisesti tai tulla asioimaan asiakaspalveluun. Ennen kuin sopimus voidaan allekirjoitta tarkistetaan opiskeluoikeus, joten tullessasi allekirjoittamaan vuokrasopimusta muista ottaa mukaan opiskelijatodistus tai -kortti tai jos olet juuri hyväksytty opiskelemaan, oppilaitoksen hyväksymiskirje sekä henkilöllisyystodistus.